Більше третини українських бізнесменів "вірять в гірше" у 2007 році

Понеділок, 30 жовтня 2006, 16:55

Більше третини опитаних представників українського бізнесу з різних регіонів України очікують негативного впливу влади на бізнес-середовище у 2007 році.

Такі результати були отримані в результаті соціологічного опитування підприємців, проведеного соціологічною кампанією "КПД 100" за замовленням Інституту конкурентного суспільства, передає "Інтерфакс-Україна".

На питання про їхні очікування щодо впливу державної політики на сферу бізнесу в наступному році, 37,5% респондентів відповіли, що він буде негативним, 42,2% - нейтральним, 12% - позитивним й 7,6% відмовилися відповісти.

Щодо оцінки перспектив розвитку економіки країни на найближчі два роки думки респондентів розділилися наступним чином: значний ріст - 2,8% опитаних, певний ріст - 20%, залишиться на існуючому рівні - 30,6% певний спад - 27,8% значний спад - 11%.

41,2% опитаних вважають, що не можуть впливати на рішення центральних органів державної влади, а 18,2% вважають, що можуть.

На аналогічне питання про вплив на рішення місцевих органів державної влади й місцевого самоврядування результати опитування склали відповідно 40,7% й 21,1%.

Найбільша частина респондентів вважають найголовнішою проблемою для підприємництва високі ставки податків і високі ставки обов'язкових соціальних платежів (51,9%).

Значна частина опитаних також назвали серйозною проблемою високу корупцію в органах державної влади й місцевого самоврядування (46,9%).

Соціологи опитали у вересні-жовтні поточного року 2524 підприємців віком від 18 років, які працюють у різних областях України - містах Донецьку, Кіровограді, Вінниці, Севастополі, Сєвєродонецьку, Дніпропетровську, Харкові, Хмельницькому, Івано-Франківську. Погрішність не перевищує 3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді