Народний Рух: Вступ до СОТ "під ручку" з Росією шкідливий для України

Понеділок, 30 жовтня 2006, 18:06

Синхронізація з Росією процесу вступу України до СОТ не буде відповідати українським національним інтересам, вважає заступник глави Народного Руху України Володимир Лановий.

"Сьогоднішні декларації про синхронізацію вступу України (до СОТ), скажемо, з Росією, є фактично пропозицією Україні затриматися, не вступати до СОТ, а вибудовувати свою зовнішньоекономічну політику, виходячи з тих норм, які діють на території Російської Федерації", - заявив він на прес-конференції в понеділок, 30 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

Лановий підкреслив, що Україна перебуває в інших економічних умовах. "Ми не можемо погоджувати наші дії із РФ, тому що в Російської Федерації власні економічні інтереси", - додав він.

Заступник голови НРУ також відзначив, що зволікання з питанням вступу України до СОТ йде на шкоду національним інтересам.

Так, Лановий повідомив, що відповідно до зроблених в 2005 році розрахунків, Україна щорічно втрачає 20% робочих місць у сфері металургії, 17% - у хімічній, а також 5-6% доходів на душу населення, які одержала б Україна в результаті вступу до СОТ.

Разом з тим, як відзначив заступник голови НРУ, відповідно до розрахунків Міністерства економіки, після вступу до СОТ в Україні на 2% скоротиться кількість робочих місць у галузі сільського господарства. Однак, за словами Ланового, це буде пов'язано не з "скороченням виробництва", а із проведенням реформ і модернізації галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді