Банкіри проти ініціативи Ющенко пустити іноземні банки

Вівторок, 31 жовтня 2006, 09:25

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко виступає проти прийняття Верховною Радою поданого секретаріатом президента законопроекту, що передбачає можливість відкриття в Україні філій іноземних банків.

"Ключова проблема для банківської системи при вступі до СОТ - це філії іноземних банків", - сказав Сугоняко на прес-конференції в Харкові, передає Finance.ua.

За його словами, законопроект, поданий секретаріатом президента, є найгіршим з усіх поданих раніше проектів законів щодо філій іноземних банків.

"Рази чотири нам вдавалося відхилити цей законопроект, я думаю, що і цього разу нам вдасться це зробити", - зазначив Сугоняко.

На його думку, у випадку прийняття даного законопроекту буде порушено рівні умови конкуренції на українському ринку банківських послуг.

"Навіть банки зі стовідсотковим іноземним капіталом говорять, що якщо на таких умовах, які пропонує секретаріат, увійдуть філії - то і вони будуть неконкурентноспроможними з цими філіями", - підкреслив він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко вніс до парламенту законопроект, який пропонує внести зміни до закону про банки і дозволити відкриття в Україні філій іноземних банків зі статутним капіталом не менш ніж 150 млн. євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді