Януковичі хочуть виміняти CОТівські закони на прийняття бюджету?

Вівторок, 31 жовтня 2006, 11:13

Кабмін та антикризова коаліція затримують прийняття законопроектів щодо СОТ, щоб за допомогою торгів провести закон про Державний бюджет на 2007 рік.

Так вважає народний депутат від "Народного Руху" Василь Куйбіда, передає Finance.ua.

"Мені здається, що зволікання з прийняттям даних законів (щодо вступ до СОТ) мотивовано Кабміном та антикризовою коаліцією не тільки тим, що є розбіжності в політичних партій антикризової коаліції, але і загальним бажанням провести закон про Державний бюджет", - зазначив він.

Крім того, депутат висловив підозру, що політичні партії антикризової коаліції будуть "намагатися провести торги, щоб домогтися поступок від опозиційних політичних сил, які жорстко критикували бюджет".

Куйбіда позитивно відзначив учинок президента, який "на відміну від парламенту та Кабміну, виявив волю і подав 16 законопроектів на розгляд ВР".

За словами депутата, сьогодні погоджувальна рада не включила всі подані президентом законопроекти на розгляд парламенту, а тільки деякі з них.

"Хоча потрібно вітати, що нарешті відбудуться парламентські слухання щодо СОТ у середу о 15:00, а частина поданих президентом законопроектів буде розглядатися в четвер. Будуть розглядати два законопроекти, внесені Кабміном і президентом на ту саму тему, і законопроект про ФДМ", - зазначив нардеп.

Куйбіда додав, що ці дні є критичними для проходження законопроектів і завершення формування всієї необхідної законодавчої бази для вступу до СОТ.

Тим часом, інтриги навколо законопроектів щодо СОТ можуть призвести до того, що під кінець року Україна не встигне вступити до цієї торговельної організації. Навіть якщо всі умови, необхідні для вступу до СОТ буде дотримано "раніше кінця лютого, коли відбудеться засідання генеральної ради СОТ, говорити про те, що раніше можемо вступити, це просто не відповідає дійсності", заявив міністр економіки Володимир Макуха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді