"Газпром" добуватиме український газ?

Вівторок, 31 жовтня 2006, 16:03

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" має намір залучити ВАТ "Газпром" до розробки українських родовищ нафти й газу, розташованих у глибоководній частині Чорного моря.

"З огляду на, що там більша глибина моря й це вимагає спеціальної техніки, ми будемо виходити із пропозицією до "Газпрому" взяти спільну участь у розробці шельфу. Це схвалено Мінпаливенерго і НАКом", - сказав новий голова правління "Чорноморнафтогазу" Анатолій Присяжнюк на прес-конференції в Сімферополі у вівторок.

"Чорноморнафтогаз" не володіє технологіями й устаткуванням для розробки родовищ, глибина моря в районі яких перевищує 100 м.

Присяжнюк також відзначив, що НАК "Нафтогаз України" планує у 2007 році направити близько 500 млн. грн. на розробку тих морських родовищ, які "Чорноморнафтогаз" може освоювати самостійно.

"Чорноморнафтогаз" - єдине в Україні підприємство, що здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Веде видобуток, забезпечує зберігання, транспортування й реалізацію природного газу споживачам Криму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді