Відшкодовувати ПДВ в Україні будуть по-молдавськи

П'ятниця, 10 листопада 2006, 09:50

Наші чиновники вирішили перейняти досвід Молдови та Казахстану, там діє електронна звітність по цьому податку. Кажуть, допомагає розбиратися з шахраями.

Депутати пропонують підтримати таку ініціативу, але тільки як добровільну для бізнесу.

Якщо електронну звітність з ПДВ таки запровадять, потдатківці зможуть проводити всі перевірки за лічені хвилини, відсівати шахраїв і відразу відшкодовувати податок. Надалі вони прогнозують його зниження.

Анатолій Брезвін, голова податкової: "Казахстан, як і ми, починав зі ставки 28%. На сьогоднішній день у них ставка 9%. Що ми морочимо голову? Молдавія вже це робить, а будемо чекати".

Депутати не зрозуміли, як податківці будуть захищати інформацію при пересиланні звітів. Експертів же цікавила ціна питання.

Тетяна Зацерковна, член ради підприємців при Кабміні: "Ми так і не почули ціну питання. В скільки це обійдеться бюджету, у що це обійдеться платникам податків? Коли буде ціна питання, легше буде говорити".

Депутати наполягають, щоб електронна звітність з ПДВ була добровільною. Якщо усі відчують переваги такої новації, тоді можна буде перейти на обов'язкові стандарти.

ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді