Рішення КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів – недійсне

П'ятниця, 10 листопада 2006, 16:00

Рішення Київської міської державної адміністрації про підвищення з 1 грудня 2006 року житлово-комунальних тарифів у місті Києві є нечинними через не своєчасну державну реєстрацію.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції з посиланням на Департамент державної реєстрації нормативних актів Міністерства юстиції, із засобів масової інформації стало відомо, що Київська міськдержадміністрація прийняла низку розпоряджень від 30 жовтня 2006 року, а саме: №1574 "Про впорядкування розмірів квартирної плати за утримання будинків та прибудинкових територій"; №1575 "Про затвердження тарифів на теплову енергію"; №1576 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання води і водовідведення холодної та гарячої води"; №1577 "Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води".

Проте зазначені розпорядження Київської міської державної адміністрації не були подані у встановлений законодавством термін до Київського міського управління юстиції для здійснення державної реєстрації.

Як визначено постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня 1992 року "Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади", нормативно-правовий акт має подаватися на державну реєстрацію у п`ятиденний строк після його прийняття.

Ця ж постанова вказує не допускати випадків направлення на виконання нормативно-правових актів, що не пройшли державну реєстрацію в установленому законодавством порядку.

Департамент держреєстрації Мін‘юсту нагадує, що згідно з нормами законодавства, при направленні акта на виконання посилання на дату і номер його державної реєстрації є обов`язковим.

Нормативно-правовий акт, який не пройшов реєстрацію, вважається таким, що не набрав чинності, і не може бути застосований.

Як повідомлялося, згідно з прийнятими розпорядженням КМДА, житлово-комунальні тарифи у столиці з 1 грудня мають підвищитися в середньому у 3,3 рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді