Пасхавер: приватизація за Януковичем - на користь Росії

П'ятниця, 10 листопада 2006, 18:10

Відміна останнім часом декількох приватизаційних конкурсів може свідчити про зміну ідеології приватизації в Україні. Таку думку висловив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

За його словами, може йтися, наприклад, про можливу переорієнтацію пріоритетів при приватизації з транснаціональних компаній, як потенційних покупців українських підприємств, на російські, що, у свою чергу, може бути одним з елементів газових домовленостей між Україною і Росією.

Експерт також не виключив, що уряд, можливо, орієнтуватиметься на збереження максимальної кількості державної власності.

"Сьогодні вже очевидно, що у уряду Віктора Януковича інші пріоритети у приватизації, ніж у попереднього уряду", - відзначив Пасхавер.

За словами Пасхавера, детальніше про пріоритети уряду Януковича у приватизації можна буде дізнатися, проаналізувавши умови нових приватизаційних конкурсів.

Як повідомлялося, лише за останній місяць Фонд державного майна своїми наказами відмінив три приватизаційні конкурси.

Так, своїм наказом від 2 жовтня 2006 року ФДМУ припинив конкурс з продажу пакету акцій у розмірі 76% статутного фонду ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".

27 жовтня Фонд держмайна відмінив конкурс з продажу держпакета ВАТ "Комсомольське рудоуправління" в розмірі 38,14%.

9 листопада ФДМУ відмінив проведення конкурсу з продажу пакета 50%+1 акція АХК "Укрнафтопродукт".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді