У Москві Путін та Лукашенко не змогли домовитися

Понеділок, 13 листопада 2006, 10:09

На двосторонній зустрічі, яка пройшла в п'ятницю в Москві, президенти Росії та Білорусі Владімір Путін та Олександр Лукашенко не змогли домовитися з питання щодо прав власності на об'єднання "Бєлтрансгаз".

Про це повідомляється в суботньому номері російської газети "Коммерсант", передає Lenta.ru.

Переговори продовжувалися безпрецедентно довго - більше чотирьох годин. Офіційним приводом для зустрічі стала підготовка до самміту СНД, який планується провести 28 листопада в Мінську.

Однак, на думку газети, головною темою переговорів президентів двох країн стало питання про приналежність газо-транспортного об'єднання "Бєлтрансгаз".

Нагадаємо, що Росія запропонувала Білорусі зберегти пільгову ціну на газ за умови, що Росія одержить половину активів "Бєлтрансгазу". Платити ж по запропонованій "Газпромом" ринковій ціні Білорусь, за запевненнями її керівництва, не в змозі.

Більше того, Олександр Лукашенко раніше вже заявив, що перехід на ринкові ціни за газ призведуть до розриву білорусько-російських відносин.

Крім збереження пільгових цін на газ, Білорусь також розраховує, на допомогу Москви у подоланні міжнародної ізоляції, у якій країна опинилася після останніх президентських виборів.

Незважаючи на таку взаємну зацікавленість сторін, переговори, на думку газети, закінчилися безрезультатно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді