Мороз і Семенюк знайшли формулу, як прийняти закон про кворум

Понеділок, 13 листопада 2006, 15:39

Питання з прийняттям закону про внесення змін до закону про господарчі товариства, які стосуються кворуму для проведення зборів акціонерів, погоджено і буде винесено на розгляд до сесійної зали.

Про це повідомив голова Верховної Ради Олександр Мороз, передає "Інтерфакс-Україна".

На прес-конференції в понеділок, відповідаючи на питання про дії парламенту у відношенні заветованого президентом закону, Мороз підкреслив, що не буде аналізувати в даному випадку причини не підписання президентом цього закону.

"Але на зустрічі з головою Фонду держмайна Валентиною Семенюк було знайдено формула, яка знімає колізію", - сказав він.

За його словами, є різні шляхи виходу зі сформованої ситуації. Спікер не виключив, що, можливо, як варіант, буде прийнято рішення про те, що у випадку, якщо на збори збираються акціонери, що володіють 60% акцій+1, і явки на таких зборах нема, те насупні збори будуть відбуватися у форматі акціонерів, що володіють 50%+1.

"Я думаю, що так можна також вирішити це питання", - сказав Мороз.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко вирішив повернути до парламент закон про внесення змін до закону про господарчі товариства, відповідно до якого збори учасників акціонерного товариства або товариства з обмеженою відповідальністю вважається повноважними, якщо на них присутні учасники або їхні представники, які володіють більш 50% частки в ньому (раніше було 60% + 1 акція).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді