Для запобігання "Алчевськів" Луганщині потрібно 5-7 млрд. грн.

Вівторок, 14 листопада 2006, 10:51

Для ліквідації кризи в житлово-комунальному господарстві Луганській області необхідно протягом п'яти років вкласти в галузь 5-7 млрд. грн.

Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Антипов на прес-конференції в понеділок, передає Finance.ua.

"Так вийшло, що я прийшов на посаду на початку опалювального сезону, тому відповідальність за його нормальне проходження лежить на мені. Зараз у Луганській області не опалюються 66 будинків, з них велика частина в Жовтневому районі обласного центру - туди спрямовано додатково 25 робочих бригад. Але протягом 10-12 днів усі будинку буде підключено до опалення. А от з 1227 котелень у регіоні працюють усі, з теплом усі без винятку школи, дитячі сади, медичні установи", - повідомив Антипов.

За його словами, інформацію про кількість опалювальних у регіоні він одержує з двох джерел - управління ЖКГ та головного управління МНС у Луганській області.

Глава ОДА підкреслив, що необхідно провести комплексне обстеження всіх будинків області на предмет постачання води, теплоносія, на стан покрівлі, стиків, підвальних приміщень для визначення пріоритетів роботи та ремонту найбільше "важких" об'єктів.

"Ми навіть не знаємо, скільки ресурсів необхідно для проведення такого повного ремонту. Прикидка - 5-7 млрд. грн. Для порівняння: цього року Луганська область одержала на цю мету 80 млн. грн. Можете собі уявити, наскільки все це розтягнеться", - зазначив Антипов.

У даний час Луганська ОДА готує комплексну програму реформування житлово-комунального господарства області. Антипов підкреслив, що це робиться, "щоб піти від авралів і системно готувати ті або інші об'єкти, у залежності від ступеня зношеності і ступеня важливості проблем".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді