Митниця - найбільший порушник держреєстрації документів

Вівторок, 14 листопада 2006, 11:52

Протягом 10 місяців поточного року Державна митна служба виявилася найбільшим порушником законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Про це свідчать перевірки, проведені Міністерством юстиції з початку 2006 року в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, передає Ліга з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Майже 25% від усіх нормативно-правових актів центральних органів виконавчої влади, котрі, усупереч вимогам законодавства, не було зареєстровано в Мін'юсті, виявлено саме в Держмитслужбі.

Крім того, це відомство найчастіше вдавалося до незаконної практики встановлення правових норм листами. Понад 50% таких листів виявлено з початку 2006 року також у Держмитслужбі.

Міністерство юстиції обіцяє передати до Кабміну інформацію про недотримання посадовими особами центральних органів виконавчої влади законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Аналіз цих актів свідчить, що вони, зазвичай, суперечать чинному законодавству.

У цілому, з початку 2006 року Мін'юст провів 14 перевірок різних міністерств та відомств.
За результатами перевірок виявлено 84 незареєстрованних акти і 20 листів, якими незаконно встановлюються правові норми.

Більше всього таких актів виявлено в Держмитслужбі - 22, Мінпромполітики - 18, Мінтрансзв'язку - 9, Мінздраві та Укравтодорі - по 8, Мінпаливенерго - 7, Мінсім'ї - 5. Незважаючи на те, що такі акти підлягають негайному скасуванню, на сьогодні не скасовано 21 наказ і 11 листів Держмитслужби, 16 наказів Мінпромполітики, по 4 накази Мінтрансзв'язку та Мінсім'ї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді