У Януковича хочуть дискримінувати металургів за рахунок хіміків

Середа, 15 листопада 2006, 11:48

Керівники металургійних та машинобудівних корпорацій називають дискримінаційною пропозицію міністра промполітики Олександра Головко зменшити ціну на газ для хімічної промисловості за рахунок інших галузей.

"По суті, ми повинні будемо платити за рентабельність хімічних підприємств зі своєї кишені. Це неприпустимо",- повідомили у прес-службі "Харківського електромеханічного заводу", передає Finance.ua з посиланням на proUA.

"Нам і без того важко – постійно ростуть ціни на кокс та залізничні перевезення. Ми, швидше за все, оскаржимо це рішення в суді як дискримінаційне",- пояснив почесний президент ВАТ "Маріупольський меткомбинат ім. Ілліча" Володимир Бойко.

Олександр Головко в такий спосіб пояснив позицію міністерства з цього питання:
"При введенні з нового року цін на природний газ у розмірі 130 дол. за тис. куб. м підприємства хімічної промисловості, для яких газ є сировиною, будуть збитковими. Хтось буде мати рентабельність мінус 2, хтось – мінус 20 відсотків, але це буде негативна рентабельність."

Головко пропонує, щоб для цих підприємств ціна газу була нижче, можливо, 110 дол. за тис. куб. м і встановлювалася в залежності від експортних цін на їхню продукцію".

За словами глави Мінпромполітики, збитки від поставок газу хімікам за низькими цінами буде компенсовано газовим компаніям за рахунок більш високої ціни на газ для інших галузей промисловості.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді