"Наша Україна" вимагає щоб Бойко з трибуни відзвітувався по газу

Середа, 15 листопада 2006, 13:37

Група депутатів ВР від фракції блоку "Наша Україна" пропонує парламенту зобов'язати міністра палива та енергетики Юрія Бойко відзвітуватися 29 листопада щодо підписання договорів з Росією на поставки газу.

Про це сказано в проекті постанови "Про заслуховування звіту міністра палива та енергетики Бойко", який зареєстровано в Раді 14 листопада, передає Обком з посиланням на Українські новини.

На думку авторів, необхідність прийняття проекту постанови обумовлена тим, що 24 жовтня в Москві було підписано доповнення до договору купівлі-продажу природного газу за ціною 130 дол./тис. куб. м, тобто на 35 дол./тис. куб. м дорожче ніж було колись.

"За інформацією ЗМІ, навіть ця збільшена майже на 35% ціна є тимчасовою і в найближчому майбутньому може бути зміненою на ціну в більш ніж 200 дол./тис. куб. м", - сказано в пояснювальній записці до проекту постанови.

Депутати пропонують за результатами звіту Бойко прийняти відповідні рішення.
Постанова набере чинності з моменту її прийняття.

Як повідомлялося, раніше Бойко заявив про те, що Україна має намір провести ревізію всіх міжурядових протоколів, які регулюють відносини України та Росії у сфері поставок і транзиту газу, до квітня 2007 року.

Нагадаємо, що 24 жовтня спільне підприємство "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали угоду про поставки не менше 55 млрд. куб. м природного газу за ціною 130 дол. за тис. куб. м у 2007 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді