Семенюк поки що не продасть "Укртелеком"

Середа, 15 листопада 2006, 14:59

Національний оператор зв'язку "Укртелеком" не включено до переліку об'єктів, пропонованих урядом для приватизації у 2007 році, через неготовність до неї.

Про це повідомила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання "Укртелекому" піднімалося. Але наскільки я зрозуміла, і прем'єр сказав, що такий об'єкт, як "Укртелеком", ще для приватизації не готовий", - сказала вона журналістам по закінченні засідання уряду в Києві в середу.

Глава ФДМ нагадала, що "Укртелеком" тільки у 2005 році одержав ліцензію на надання послуг мобільного зв'язку третього покоління і повинен почати розгортання такої мережі.

"Тому сьогодні не можна ставати питання приватизації", - підкреслила Семенюк.

Як повідомлялося, напередодні менеджери "Укртелекому" припустили, що Кабмін може повернутися до питання поновлення приватизації "Укртелекому" влітку 2007 року, щоб виконати план приватизації наступного року в обсязі понад 10 млрд. грн. і залучити інвестиції для розвитку компанії.

Приватизація компанії постійно переноситься. Чинність спеціального закону про особливості приватизації "Укртелекома" припинено з середини 2005 року.

Фонд держмайна в останні роки кілька разів ініціював продаж невеликих пакетів акцій великих українських компаній на міжнародних ринках, однак ці пропозиції поки ніяк документально не оформлено.

Тижнем раніше "Альфа-Банк" оприлюднив свої рекомендації по акціях "Укртелекому": за нинішньої їхньої ринкової ціни $0,17 за акцію аналітики банку назвали 12-місячною цільовою ціною $0,23 і, відповідно, рекомендували купувати них.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді