Львів розмістив бюджетні гроші в банку мера Москви

Четвер, 16 листопада 2006, 14:33

Львівська міська рада відкрила депозитний рахунок в "БМ Банку" - київській філії "Банку Москви", який вважають власністю мера Москви Юрія Лужкова.

На цей рахунок міська рада вже поклала 7 млн. 500 тис. грн. вільних коштів міського бюджету, повідомляє proUA.

Мер Львова Андрій Садовий у коментарі заявив: "Якщо чесно, цьому банку було не дуже вигідно відкривати міськраді рахунок під 15 відсотків нарахувань. Тому дуже вдячні цьому банку".

У свою чергу, народний депутат, екс-міський голова Львова Василь Куйбіда переконаний, що Львівській міській раді не потрібно було відкривати рахунок у російському "БМ Банку", а "знайти український банк, щоб гроші працювали не на москвичів, а на Україну".

"Жодна рада і жоден міський голова, які працювали до Андрія Садового, такого не зробили б. Я не вважаю, що Росія є ворожою для нас державою. Нерозумно робити із своїх сусідів ворогів. Але кожна держава має свої національні інтереси", - відзначив депутат.

"У ситуації з Росією ми подекуди маємо якісь невиправдані психологічні залежності. Ми намагаємося довести, що не залежимо від волі Москви, іноді навіть тоді, коли цього не потрібно. Однак ми не можемо не констатувати втручання Росії в нашу внутрішню політику. Переконаний, що можна було знайти український банк і розмістити ці кошти в українському банку, і в такий спосіб допомагати становленню української банківської системи, а не зробити все для того, щоб ці кошти працювали на москвичів. Якщо ж не був проведений конкурс між різними банками, тоді ми можемо прямо говорити про корупцію", - відзначив Куйбіда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді