ВР не подолала вето Ющенка на закон про кворум акціонерів

Четвер, 16 листопада 2006, 17:39

Верховна Рада не подолала вето президента на проект змін до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про господарчі товариства".

Замість цього парламент відправив закон на повторне друге читання.

Пропозицію подолати вето президента підтримало 243 народних депутати при необхідних 300 голосах. Відправлення законопроекту на повторне друге читання схвалило 242 народних депутата.

За словами голови парламенту Олександра Мороза, при доробці документу до повторного читання необхідно буде врахувати зауваження експертного управління Верховної Ради і президента України, зокрема, передбачити, що планку кворуму може бути знижено до 50%+1 акція тільки в тому випадку, якщо через штучні перешкоди не вдається зібрати кворум 60%+1 акція, необхідні по чинному законодавству.

Нагадаємо, раніше глава секретаріату президента Віктор Балога повідомив, що подібний закон може бути підписано президентом тільки як цілісний закон "Про господарчі товариства" у новій редакції.

"Підписання даного закону у вигляді, у якому його прийняла Верховна Рада, стане причиною нового перерозподілу власності і тисячі нових рейдерських атак на підприємства. Це основна мотивація ветування закону "Про господарчі товариства", - сказав Балога.

19 жовтня ВР прийняла Закон "Про внесення змін до Закону "Про господарчі товариства" (щодо зниження планки кворуму проведення загальних збори господарчого товариства)", ініційований народним депутатом від фракції Партії регіонів Юрієм Воропаєвим.

Законом пропонується зменшити кворум загальних зборів акціонерного товариства і товариства з обмеженою відповідальністю з 60% до 50%, оскільки діюча величина кворуму, на думку автора документа, дає можливість міноритарним акціонерам цього товариства блокувати проведення загальних зборів, що "призводить до втрат у фінансово-господарській діяльності товариства".

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді