Гроші з повітря: в України купили трохи СО2

Четвер, 16 листопада 2006, 18:05

Литовська компанія Е energy підписала договір з підприємством "Донецьктеплокомуненерго" про одержання права на частину української квоти на викид вуглекислого газу в рамках дії Кіотського протоколу в обмін на обладнання для ощадливого використання газу.

Про це повідомляє proUA із посиланням на газету "Дело".

Як повідомляється, договір про впровадження енергозберігаючих технологій дасть можливість знизити споживання природного газу і зменшити викид СО2.

Це дозволить литовської компанії купити 650 тис. ERU (Emission Reduction Unit - одиниця скорочення викидів в атмосферу, дорівнює 1 тонні викидів вуглекислого й іншого газів, що викликають парниковий ефект).

Сума угоди не називається.

У Донецькій міськраді підтвердили наявність домовленостей між "Донецьктеплокомуненерго" й іноземною компанією. Зараз договір погоджується з Мінприроди.

Після оформлення всіх документів в Україні компанії E energy необхідно одержати європейські сертифікати на куплені обсяги викидів.

Ці сертифікати Е energy зможе продавати європейським підприємствам, які перевищують відведені їм норми викидів СО2 в атмосферу.

Нагадаємо, Кіотський протокол - документ, спрямований на зниження викидів газів, що викликають "парниковий ефект" і як наслідок - глобальне потепління.

Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004 року. Згідно з науковими прогнозами, за умови повного виконання й ратифікації протоколу всіма сторонами конвенції, до 2050 року ці заходи змогли б зменшити глобальну температуру на 0,02-0,28 градуса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді