Жируючі чиновники не повинні платити за пільговими тарифами - Ющенко

П'ятниця, 17 листопада 2006, 11:49

Президент Віктор Ющенко проти практики надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг державним службовцям.

Про це він заявив журналістам після відкриття центру суперкомп'ютерних обчислень українського відділення світового центра даних, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Я не розумію, чому пільгова ціна повинна поширюватися на міністрів, на уряд, на депутатів, на президента, на держслужбовців", – заявив Ющенко.

На думку Ющенко, ці люди одержують не настільки маленьку зарплату, щоб їм на пільгових умовах відпускалися електрика, вода, оплата за житло.

Ющенко впевнений, що це тема, яку повинен піднімати Кабмін.

Як повідомлявся, раніше Кабмін зняв з розгляду на своєму засіданні в п'ятницю проект розпорядження про скасування з 1 липня пільг на користування державними дачами для високопоставлених чиновників.

Діючі розпорядження Кабміну від 19 січня 1994 р. та від 22 травня 2003 р. передбачають оплату високопоставленими держслужбовцями лише 30% вартості комунальних послуг, у тому числі при користуванні держдачами.

На початку червня колишні міністри-пенсіонери просили прем'єр-міністра Юрія Єханурова не підвищувати плату за перебування в будинках відпочинку "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця" під Києвом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді