Шеварднадзе: Грузія не повинна пускати Росію до СОТ

П'ятниця, 17 листопада 2006, 15:04

Грузія повинна максимально використати у своїх національних інтересах право вето при вступі Росії до СОТ, вважає екс-президент країни Едуард Шеварднадзе.

"Зрозуміло, що Росія одержала "зелене світло" зі вступу до СОТ з боку США, і це багатьма експертами розцінюється як фактичне вирішення питання, але їй потрібна згода всіх членів цієї організації, у тому числі Грузії", - сказав Шеварднадзе в п'ятницю, 17 листопада.

За його словами, дане питання обговорювалося й кілька років тому, коли він керував Грузією.

"Тоді ми дали свою згоду на вступ Росії до СОТ, але із принциповими застереженнями, що Росія буде здійснювати торгівлю із Грузією тільки через легальні контрольно-пропускні пункти на кордоні й вести торговельні відносини із грузинськими сепаратистськими регіонами Абхазією та Південною Осетією тільки за згодою й під контролем Тбілісі", - сказав Шеварднадзе.

Він вважає, що ці принципові положення російською стороною не виконано, тому дана угода підлягає перегляду, на чому наполягають нинішня грузинськя влада.

Напередодні в Санкт-Петербурзі голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе заявила журналістам, що Грузія не буде перешкоджати вступу Росії до СОТ, якщо Москва буде дотримувати основних принципів цієї організації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді