Порошенко: ми зробили податки від Януковича не такими шкідливими

П'ятниця, 17 листопада 2006, 15:25

Комітет ВР з питань фінансів та банківської діяльності зумів скоротити "можливі негативні наслідки" прийняття закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування".

Про це повідомив, відповідаючи на питання журналістів, глава комітету Петро Порошенко, додавши, що це "не можна назвати перемогою", і в нього нема "святкового настрою після прийняття законопроекту", передає Ліга.

Порошенко підкреслив, що комітет "не дозволив урядові прийняти просто антисоціальний закон і закон, спрямований проти суб'єктів господарювання".

"Я за цей закон не голосував і вважаю, що країна вкрай має потребу в Податковому кодексі, і такі терапевтичні зміни проблеми не вирішують", – підкреслив він.

За словами Порошенка, прийняті Верховною Радою податкові зміни передбачають 5-відсотковий податок на дивіденди. Сам глава комітету наполягав на 13-відсотковому податку, тоді як уряд пропонував у своєму варіанті нульову ставку, у результаті зійшлися на компромісних 5%. "Ми відстояли, щоб не було нуля", – підкреслив він.

Нагадаємо, 17 листопада ВР прийняла в цілому закон "Про внесення змін до деяких законодавчіх актів України з питань оподаткування". За таке рішення проголосували 245 народних депутати.

Раніше Петро Порошенко заявив, що буде категорично заперечувати проти прийняття зазначеного законопроекту в першому читанні та у цілому. Зокрема, він сподівався, що при доробці проекту до другого читання вдасться зберегти ставку прибуткового податку для тих, хто одержує зарплату в розмірі 1-1,5 прожиткових мінімуму, на рівні 13%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді