Молдова назвала умови допуску Росії у СОТ

Понеділок, 20 листопада 2006, 13:56

Прем'єр-міністр Молдови Василь Тарлєв заявив, що Кишинів не буде заперечувати проти приєднання Росії до СОТ, але для цього двом країнам потрібно домовитися по декількох питаннях в економічних відносинах.

"Молдова підтримує вступ Росії до СОТ за умови врегулювання ряду проблем у двосторонніх економічних відносинах. Ми повинні вирішити проблеми, які не вписуються в правила гри СОТ", - сказав Тарлєв журналістам у понеділок 20 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, мова йде про запроваджену торік заборону на імпорт у Росію продукції сільського господарства й рослинництва з Молдови, а також про заборону на поставки в Росію молдавських вин.

"Молдова також наполягає, щоб Росія відмовилася від практики стягнення ПДВ на експортований природний газ по місцю походження, а не по місцю призначення. Це суперечить вимогам СОТ", - заявив прем'єр.

За його словами, позиція Кишинева по вступу Росії до СОТ багато в чому буде залежати від результатів роботи молдовсько-російської міжурядової комісії з торгово-економічного співробітництва, що намічено провести 27 листопада в Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді