У вівторок Україна почне перевірку польських м'ясокомбінатів

Понеділок, 20 листопада 2006, 16:50

Фахівці Державного департаменту ветеринарної медицини 21 листопада виїдуть до Польщі для проведення інспектування м'ясопереробних підприємств.

Про це повідомляє proUA з посиланням на "Українські новини".

Відповідно до повідомлення Ветслужби, група українських фахівців у складі 7 чоловік має намір перевіряти польські підприємства протягом 10 днів.

У Ветслужбі відзначили, що польська сторона надала українським фахівцям список 20 підприємств, які будуть інспектуватися.

"В залежності від наслідків інспектування, буде прийматися рішення в частині ввозу до України польської продукції тваринництва", - уточнили в прес-службі.

Як повідомлявся, раніше міністр економіки Польщі Пьотр Вожняк заявляв, що Україна може скасувати заборону на ввіз на свою територію польського м'яса й м'ясопродуктів 25 листопада.

На початку листопада українськими фахівцями був завершений аудит польської ветеринарної служби.

У травні відбулися переговори ветеринарних і митних служб України й Польщі, у результаті яких були визначені умови ввозу м'яса й м'ясопродуктів з Польщі в Україну.

26 березня Ветслужба ввела тимчасову заборону на ввіз м'яса й м'ясопродуктів з Польщі, Бєларусі й Молдови у зв'язку з кількаразовими випадками надходження даної продукції із цих країн без відповідних ветеринарних документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді