У Донецьку чекають на 2 млрд. грн. ПДВ

Понеділок, 20 листопада 2006, 18:00

У Донецькій області на відшкодування ПДВ задекларовано 1 млрд. 800 тис. грн.

Про цьому в.о. голови ДПАУ в Донецькій області Вадим Куслій повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

За його словами, на початок року на відшкодування було заявлено 1 млрд. 500 млн. грн.

"Зараз ця цифра складає 1 млрд. 800 млн. грн. На кінець року ми сподіваємося вийти на цифру 1 млрд. 500 млн. грн., що була на початку року... Саме головне, що при цих складних планових завданнях нам вдалося не допустити її зростання", - зазначив Куслій.

При цьому він прогнозує, що сума заявленого ПДВ буде рости.

"Якщо на початку року середньомісячний показник був 368 млн. грн., то вже в серпні - 562 млн. грн., по листопаду ми очікуємо 650 млн. грн. Я думаю, що в грудні буде ще більше. Справа в тому, що промисловість почала працювати нормально 3-4 квартал... А основа промисловості в нас – це металургія на експорт", - сказав Куслій.

Він зазначив, що значною проблемою для регіону є також те, що в зв'язку з придбанням експортерами області великої частини матеріалів за її кордонами, ПДВ нараховується в інших областях, а відшкодування проводиться в Донецькій.

Це приводить до недостатніх надходжень у бюджет податку від платників області та обмеженню можливості його своєчасного відшкодування.

Усього ж, за словами Куслія, цього року було відшкодовано 3 млрд. 500 млн. грн. ПДВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді