Костусєв зібрався відкрити справу на "УкрГаз-Енерго"

Вівторок, 21 листопада 2006, 15:43

ЗАТ "Укргаз-енерго" затягує передачу в АМКУ документів, необхідних для початку розслідування про порушення законодавства із захисту конкуренції.

Про це 21 листопада повідомив голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв на прес-конференції.

За його словами, 9 листопада АМКУ направив до "Укргаз-енерго", НАК "Нафтогаз України", Мінпаливенерго, ДП "Укртрансгаз", а також підприємствам, які звернулися в АМКУ зі скаргами на те, що ЗАТ "Укргаз-енерго" відмовилося поставляти їм газ, запити на надання інформації необхідної для початку розслідування про порушення законодавства по захисту конкуренції.

"Для того щоб у них був час на підготовку відповідей, строк для яких був визначений 20 листопада, ми відправили запити не тільки поштою, але й по факсу, - сказав Олексій Костусєв.

Однак, за словами Костусєва, в "Укргаз-енерго" відповіли, що вони не беруть до уваги факс, який прийшов 9 листопада, а будуть орієнтуватися на офіційний лист, який прийшов поштою 14 листопада.

"20 листопада ми одержали від цієї компанії офіційного листа, - говорить Костусєв. - Там сказано, що "Укргаз-енерго" надасть необхідну інформацію протягом місяця, згідно ст. 33 закону про інформації".

За словами голови АМКУ, ЗАТ "Укргаз-енерго" не має ніякого відношення до цього закону, і зобов'язано надавати запитувану інформацію в строк, визначений державним уповноваженим (АМКУ. - "УП").

"Уже сьогодні ясно, що "Укргаз-енерго" стало на шлях дротиків, і затягує надання необхідної інформації, - говорить Олексій Костусєв. - Компанія прагнути максимально використати всі гачки, пов'язані з дотриманням процедури".

У зв'язку з цим Костусєв пообіцяв, що АМКУ буде діяти строго в рамках закону з дотриманням всіх передбачених ним формальностей.

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді