Костусєв продовжує насідати на UMC та "Київстар"

Вівторок, 21 листопада 2006, 17:56

Голова АМКУ Олексій Костусєв не виключає тривалих судових процесів з приводу скасування мобільними операторами - UMC і "Київстар" - плати за з`єднання.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві.

За словами глави АМК, "порозумітися з UMC та "Київстаром" не вийшло. Якщо нічого не зміниться, то справа перейде до вживання жорстких заходів, до накладання мільйонних штрафів і судових процесів".

При цьому він додав, що найімовірніше, шлях буде жорсткий і не виключені довгі судові процеси.

Як вихід з ситуації Костусєв пропонує мобільним операторам піти на поетапне скасування плати за з`єднання.

Довідка.

У листопаді 2005 року АМК рекомендував двом лідерам мобільного зв`язку України - UMC та "Київстар" - до 4 грудня цього року розглянути рекомендації комітету про можливе скасування плати за з`єднання при дзвінках мобільних абонентів, або обгрунтувати її необхідність.

Компанія UMC до цього терміну висловила готовність до співпраці і згоду з позицією АМК, попросивши, правда, час для вирішення цього питання. У зв`язку з цим комітет погодився надати UMC термін до квітня цього року для остаточного вирішення питання з платою за з`єднання.

Компанія "Київстар" відмовилася виконувати рекомендації і при цьому, на думку АМКУ, не обгрунтувала правомірність існуючої плати за з`єднання. У зв`язку з такою позицією компанії "Київстар", 15 грудня 2005 р. АМКУ почав розслідування за фактом зловживання компанією монопольним становищем. У середині лютого "Київстар" оскаржив у Господарському суді м. Києва розпорядження АМКУ.

У поширеній у лютому заяві компанія зазначила, що "вважає, що сам факт порушення вищезгаданої справи виглядає як суто популістський захід і є абсолютно безпідставним як з юридичної, так і з економічної точок зору".

На думку "Київстару", "зловживання монопольним становищем можливе тільки за умови наявності такого становища".

Як наголошувалося в заяві, згідно з однозначним офіційним висновком АМК, зробленим минулого року і підтвердженим літом 2005 року, компанія "Київстар" не була і не є монополістом на ринку телекомунікаційних послуг України. Досі це питання залишається невирішеним.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді