Туристи вважають США самою негостинною країною світу

Вівторок, 21 листопада 2006, 19:35

США визнана самою недружелюбною країною для іноземних туристів. До таких висновків прийшли ініціатори опитування організації Discover America Partnership.

У ході дослідження було опитано більше 2000 чоловік, серед яких були туристи й люди, які часто роблять ділові поїздки, передає Ліга.

За інформацією Agence France-Presse, Discover America Partnership, що працює в індустрії туризму й організації ділових поїздок, попросила респондентів оцінити ступінь гостинності 16 країн Європи, Азії та Центральної і Південної Америки стосовно США.

Так, велика кількість учасників опитування (54%) відзначили жорсткі імміграційні вимоги, які пред'являє США, а також сильну волокиту при одержанні американської візи.

За ступенем простоти збору необхідних документів й одержання візи респонденти оцінили США нижче країн Африки та Близького Сходу.

Також дві третини опитаних зізналися, що, проходячи в США прикордонний і митний контроль, бояться бути затриманими через яку-небудь помилку в документах.

Але варто також відзначити, що ті респонденти, які вже побували на території США міняють свою думку в кращий бік. За результатами опитування виходить, що ті, хто раніше побував у Штатах, вище оцінили дружелюбність і гостинність цієї країни, ніж ті, хто в Америці ще не був.

За словами представників Discover America Partnership, результати даного дослідження пояснюють, чому ж за останні 5 років число іноземних туристів, які щорічно приїжджають у США, скоротилося на 17%, а число іноземців, які відвідують Америку з діловими цілями, тільки за останній рік знизилося на 10%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді