Депутати Київради мають територіальні претензії до Словаччини

Четвер, 23 листопада 2006, 12:49

Комісія Київської міської ради з екологічної політики рекомендує Київраді створити сквер по вулиці Гончара 1-3, 5-7 у Шевченківському районі Києва замість будівництва на цій земельній ділянці посольства Словаччини.

Таке рішення комісія прийняла на своєму засіданні у вівторок, повідомляється на сайті Земельної спілки України.

З ініціативою про створення скверу до комісії звернулася громадська організація Київська ландшафтна ініціатива та жителі прилягаючих будинків за підтримкою Шевченківської районної державної адміністрації.

Ініціативна група мешканців зібрала близько 1 тис. підписів за присвоєння земділянці, яка зараз уважається прибудинковою територією, статусу скверу.

Площа скверу, на думку ініціативної групи, повинна скласти 0,34 га.

Ініціативна група заявила, що судовий розгляд з приводу будівництва посольства Словаччини на цій земділянці ще триває.

На думку голови комісії Анатолія Коваленко, Київрада може скасувати своє рішення про продаж ділянки Словаччині й надати цій території статус скверу тільки після остаточного завершення судових розглядів.

У зв'язку з цим комісія також має намір рекомендувати Київраді виділити Словаччини іншу ділянку.

У червні 2005 року Шевченківський суд Києва заборонив проектні й будівельні роботи на ділянці по вул. Гончара, 5-7, яка була продана Київською міською радою Словаччині для будівництва посольства.

Позов проти будівництва подали мешканці сусідніх будинків, оскільки на ділянці розташовуються зелені насадження, дитячий майданчик зі спортивними тренажерами, а будівництво посольського комплексу порушить права власників квартир у прилеглих будинках на відпочинок.

У грудні 2004 року Київрада продала Словаччини ділянку 0,26 га по вулиці Гончара, 5-7 для будівництва посольства за символічний 1 долар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді