Бойко домовився про збільшення транзиту нафти територією України

Четвер, 23 листопада 2006, 13:25

З 1 січня 2007 року обсяги транзиту російської нафти територією України збільшаться. Тільки в рамках проекту Одеса-Броди зростання складе 5 млн. тонн, - про це домовилися на переговорах в Москві міністр палива та енергетики Юрій Бойко та президент ВАТ "АК "Транснєфть" Сємьон Вайншток.

Сємьон Вайншток підкреслив, що результати такого партнерства будуть влаштовувати обидві сторони, йдеться у прес-релізі Мінпаливенерго.

"Питання, які ми вирішуємо, в кінцевому рахунку підуть на користь народам обох країн", - сказав він.

Ігор Кірюшин, голова правління ВАТ "Укртранснафта", який теж був присутній на переговорах, заявив: "В результаті двомісячних переговорів з АК "Транснєфть" було прийнято рішення про суттєве збільшення обсягів транзиту нафти. В першу чергу, за напрямками "Одеса-Броди" та нафтогону "Дружба".

Він зауважив що рішення реанімує угоду про транзит нафти на порт "Південний" в обсязі 9 млн. тонн на рік, яка практично не працювала.

"Зараз ми транспортуємо 3,7 тонн на рік, а починаючи з 1 січня 2007 року обсяги транспортування нафти в цьому напрямку будуть суттєво збільшені", - сказав голова "Укртранснафти".

При цьому він відмітив, що питання тарифів на транзит незабаром розглядатиметься в Києві між двома господарськими суб’єктами.

"Ми будемо враховувати світову цінову політику і досвід наших іноземних партнерів, зокрема "Транснєфті". Ми повинні робити все для того, щоб нафта ішла до нас, а не за іншими напрямками", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді