Ціни на наркотики в Європі різко знизилися

П'ятниця, 24 листопада 2006, 15:37

Ціна на "одурманюючі речовини" у Європі різко знизилась за останні 5 років при тім, що вживання наркотиків продовжує рости з кожним роком.

Лідерство як завжди утримує марихуана. Найбільше подешевіли екстазі. Ціни на ці таблетки у порівнянні з кінцем 1990-х знизилися на 47%.

За інформацією EuroNews, основним постачальником іншого розповсюдженого в ЄС наркотику - героїну - залишається Афганістан, де за останні 5 років виробництво опіуму - сировини для героїну, різко зросло.

За словами представника Європейської комісії по боротьбі з наркотиками та наркоманією Вольфганг Гетц обстановка в Афганістані відіграє величезну роль.

"90% героїну надходить звідси. Тобто, якщо ви купуєте героїн, будьте впевнені, він привезений саме із цієї країни", - сказала Гетц.

Відповідно до отриманої інформації, другим по популярності наркотиком у Європі сьогодні вважається кокаїн.

"Це підтверджують дані, отримані з Великобританії, Іспанії, а також Нідерландів, Італії й інших країн, де кокаїн був завжди привілеєм обраних.

Зараз він самий популярний наркотик після марихуани. Тобто - це кардинальна зміна в ситуації з кокаїном у Європі", - затверджує Гетц.

Дане дослідження проводилося на базі даних, які були отримані в 25-и країнах ЄС, а також Болгарії, Румунії, Норвегії й Туреччині. Щорічно в Європі наркотики забирають життя до 8 тис. чоловік.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді