Хліба і... подешевше: Пекарі переглядають ціни на хліб

П'ятниця, 24 листопада 2006, 18:20

Українські хлібопекарські підприємства розглядають можливість зниження цін на соціальні сорти хліба.

Про це повідомив генеральний директор об'єднання підприємств хлібопекарської галузі "Укрхлібпром" Олександр Васильченко.

"Підприємства розглядають можливість зниження цін на соціальні сорти хліба відповідно до раніше досягнутих домовленостей з урядом", - сказав він, відзначивши, що деякі пекарі вже переглянули ціни на ці сорти хліба.

Він також підкреслив, що, як і передбачено підписаним з урядом меморандумом, зниження цін може скласти до 2,5%.

При цьому Васильченко відзначив, що на сьогоднішній день перегляд цін можливий винятково за рахунок прибутковості підприємств. У цьому зв'язку пекарі вважають за необхідне дотримання урядом зафіксованих у меморандумі зобов'язань, які, зокрема, укладаються в забезпеченні стабільної цінової ситуації на ринку енергоносіїв, зерна й зниженні до 5% цін на борошно.

У той же час, посилаючись на дані Державної інспекції по цінах, Васильченко повідомив, що за останній місяць спостерігається підвищення цін на борошно й газ, які є основними складовими собівартості хліба.

"Ми чекаємо реальних рухів у ціновій ситуації на зерновому ринку", - сказав Васильченко.

Крім цього, він назвав складною ситуацію із забезпеченням пекарів житнім борошном, підкресливши необхідність прийняття урядом заходів для покриття її дефіциту в країні шляхом реалізації цієї продукції з державного резерву або ж її імпорту.

Finance.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді