В "УкрГаз-Енерго" пояснили навіщо перекривали газ Коломойському

Понеділок, 27 листопада 2006, 09:23

Відмова постачати газ 16 великим підприємствам зі сторони газотрейдера "УкрГаз-Енерго" на початку листопада цього року обумовлена відсутністю договорів компанії з цими підприємствами.

Про це заявив член правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак в інтерв’ю газеті "Дело".

Відповідаючи на питання про причини відмови в постачаннях газу, Галущак зокрема сказав, що відповідно до законодавства договір - це документ, який є правовою підставою для постачання газу і яким визначені всі суттєві умови, зокрема об’єми і терміни постачання, ціна товару.

"Так от саме такого документа станом і на перше листопада, і на сьогодні немає. Тим компаніям, з якими у нас немає договорів, ми газ не постачаємо.", - підкреслив Галущак.

Він також зазначив, що йому відомо, що "сьогодні жодного метра кубічного газу, що належить ЗАТ "УкрГаз-Енерго", ці підприємства не споживають", проте всі працюють і "не обмежені у споживанні газу".

"Оскільки ці компанії до роботи з "УкрГаз-Енерго" купували газ у інших трейдерів, таких як ООО "Індекс" і компанії "Енергоальянс", то й зараз вони продовжують цю практику. Це, до речі, підтверджено офіційною інформацією ДК "Укртрансгаз", - додав Галущак.

Нагадаємо, 17 листопада Віктор Ющенко доручив Антимонопольному комітету розслідувати ситуацію з припиненням поставок газу спільним підприємством "УкрГаз-Енерго" великим промпідприємствам.

7 листопада "ДніпроАзот" заявив про можливу зупинку підприємства 7-8 листопада через відмову СП "УкрГаз-Енерго" постачати газ компанії в листопаді.

Раніше в АМКУ заявили, що підприємства, які звернулися із заявами про відмову "УкрГаз-Енерго" постачати газ, не надали з цього приводу відповідних договорів і документів.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді