"Київстар" продовжує відбиватися від Костусєва

Понеділок, 27 листопада 2006, 16:54

Найбільший оператор мобільного зв'язку ЗАТ "Київстар GSM" має намір зберегти плату за з'єднання за дзвінки абонентів.

"Ми маємо намір відстоювати правомірність стягування плати за з'єднання, оскільки плата за з'єднання (ПЗЗ) - це послуга і, як будь-яка послуга, вона підлягає тарифікації," - сказав президент компанії Ігор Литовченко в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

На його думку, Антимонопольний комітет (АМК), який наполягає на зниженні або на скасуванні ПЗЗ для операторів мобільного зв'язку, втручається в тарифну політику компанії.

Як повідомлялося, у листопаді АМК заявив про намір ужити заходів у відношенні ЗАТ "Київстар GSM" та ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ), якщо вони не знизять або не скасують плату за з'єднання.

Наприкінці жовтня 2005 року АМК рекомендував цим двом найбільшим операторам мобільного зв'язку України скасувати плату за з'єднання. Одна з причин - оцінка загальної ситуації на вітчизняному ринку мобільного зв'язку: незважаючи на те, що в останні два роки обсяг цього ринку зріс майже вдвічі, його структура залишилася без будь-яких істотних змін.

У грудні-2005 АМК порушив справу стосовно "Київстару" за ознакою зловживання монопольним положенням, оскільки по закінченні відведеного терміну оператор категорично відмовився виконувати рекомендації комітету і не обґрунтував правомірність існуючої ПЗЗ.

У свою чергу, "Київстар" заперечив розпорядження комітету в Київському госпсуді.

Глава АМК Олексій Костусєв припустив можливість рішення з українськими операторами мобільного зв'язку питання щодо ПЗЗ до кінця 2006 року, у результаті чого ПЗЗ буде знижено або скасовано для окремих сегментів абонентів.

В Україні ПЗЗ за дзвінки мобільних абонентів стягують "Київстар" та УМЗ.

ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС, ТМ Beeline), ТОВ "Голден Телекому", ТОВ "Астеліт" (ТМ Life:), ПЗЗ не стягують.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді