"Донецька посадова особа" серйозно погоріла на хабарах

Понеділок, 27 листопада 2006, 18:35

Співробітники Державної служби у боротьбі з економічною злочинністю викрили злочинну діяльність директора одного з підрозділів державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія".

Як повідомляє з посиланням на інформацію Департаменту ДСБЕЗ Міністерства внутрішніх справ, директор, зловживаючи службовим становищем, систематично вимагала й одержувала хабарі від представників комерційних структур за сприяння у виграші тендерів на поставки гірничо-шахтного оснащення й запчастин, а також безперешкодне перерахування грошей за отримані матеріальні цінності.

Правоохоронці задокументували факт одержання посадовою особою хабаря безпосередньо в службовому кабінеті.

Встановлено, що суми хабарів становили 10-20% від сум, які перераховують. При цьому місячний обсяг закупівлі оснащення за бюджетні кошти становив 2-3 млн. гривень.

Після однієї зі спроб одержати частину хабаря в сумі 2 тис. гривень від директора приватного підприємства, який передавав гроші за безперешкодне перерахування коштів відповідно до угоди, директор держпідприємства була затримана "на гарячому".

27 листопада працівники міліції вже задокументували 15 фактів одержання нею хабарів на загальну суму понад 50 тис. гривень.

Під час обшуку приміщення службового кабінету директора держпідприємства вилучено понад 22 тис. гривні, бухгалтерська документація, інші документи, які мають відношення до її діяльності.

На даний момент досудове провадження кримінальної справи, порушеної  відносно хабарниці, завершено, справа передана для розгляду в суд.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді