США не змусять Грузію відмовитися від іранського газу – Ногаіделі

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:06

Прем'єр-міністр Грузії Зураб Ногаіделі, заявив, що Тбілісі буде підтримувати енергетичні відносини з Тегераном і закуповувати в Ірану природний газ.

Як пише у вівторок "Грузія Online", таким чином, глава уряду прокоментував слова посла США в Грузії Джона Тефта, який заявив днями, що США вважають неприйнятним довгострокове стратегічне співробітництво між Грузією та Іраном з питання постачання газу.

"Я не знаю, що сказав посол США, але що стосується наших відносин з Іраном у сфері енергетики, звісно, у нас будуть енергетичні відносини з Іраном. Цього року ми напевно будемо купувати газ в Ірані, і в нас буде обмін електрикою з Іраном", - відзначив Ногаіделі.

За словами прем'єра, заступник держсекретаря США Метью Брайза в розмові з ним дав зрозуміти, що США, які б у них не були самі відносини з Іраном, "не скажуть нам і не говорять, що ми отут взимку повинні померти від холоду або щоб ми не одержували газ й електрику з Ірану".

За повідомленням прес-служби глави грузинського уряду, наприкінці грудня за участю Зураба Ногаіделі в Ірані пройде засідання спільної економічної комісії й саме там буде ухвалено рішення про можливі поставки іранського природного газу в Грузію.

Lenta.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді