Ющенко ветував закон про податкові зміни

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:27

Президент Віктор Ющенко повернув у Верховну Раду зі своїми пропозиціями закон про внесення змін у деякі законодавчі акти по оподатковуванню, повідомляє прес-служба глави держави.

Верховна Рада 17 листопада прийняла закон із запропонованими урядом напередодні прийняття держбюджету-2007 податковими нововведеннями, зокрема, про систему податкових стимулів для суб'єктів спеціальних економічних зон (СЕЗ) і територій пріоритетного розвитку (ТПР).

За цей закон, що складається з норм, спочатку включених у текст законопроекту про держбюджет-2007, проголосували 245 депутатів.

Виправлення також передбачає в наступному році пільгове 5% оподатковування дивідендів, одержуваних фізичними особами, а також звільнення інститутів спільного інвестування й холдингових компаній від сплати авансового внеску по податку на прибуток.

Відповідно до нього ставка акцизного збору на пиво солодове збільшується з 27 до 31 копійки за літр, а пільгова ставка акцизного збору на сумішеві бензини - з 30 євро до 42 євро за 1000 кг.

Ющенко, зокрема, покритикував прийнятий закон за пільгове оподатковування дивідендів. За його словами, в 2005 році виплачено 1,7 млрд. гривень дивідендів, з них 151 чоловік одержав дивіденди більше 1 млн.

"Це пільга для 151 особи платити 5% дивідендів", - сказав президент, нагадавши, що ставка податку на доходи фізичних осіб з 1 січня 2007 року підвищиться з 13% до 15%.

Перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов на минулому тижні повідомив, що у випадку вето президента на податкові виправлення вони будуть перенесені в текст законопроекту про держбюджет-2007, внесений урядом на друге читання в парламент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді