Росія не хоче бачити на своєму ринку українську рибу?

Вівторок, 28 листопада 2006, 12:41

Росія має намір обмежити ввезення рибної продукції з України, а також з Латвії та інших країн ЄС, повідомив глава продовольчо-ветеринарної служби Латвії Вінет Велдре.

Ввозити рибну продукцію з цих країн буде дозволено тільки через чотири контрольно-пропускних прикордонних пункти: через КПП Тєрєхово, два прикордонних пункти (у Фінляндії й Калінінграді), а також КПП недалеко від кордону України з Бєларуссю, пише "Дело".

Обмеження будуть стосуватися як сирої, так і переробленої риби.

Офіційною причиною обмежень є боротьба з контрабандою і підробленими документами.

"Кілька років тому був обмежений ввіз риби з Балтійського моря в Європу й Росію. Однак я не виключаю, що через недоробки в українському й російському законодавстві ця риба може потрапити і в Україну, і в Росію. Можливо, це стало причиною введення обмежень із боку Росії. Звичайно, наші експортери можуть нервувати, але причини для цього можуть бути цілком об'єктивні", - припускає Володимир Герасимчук, начальник відділу міжнародної рибальської політики Міністерства аграрної політики.

Він підкреслив, що не виключає можливості політичних причин таких обмежень.

У департаменті співробітництва із країнами СНД і Російською Федерацією Мінекономіки України повідомили, що офіційної інформації про такі обмеження поки що не надійшло. Таку ж відповідь дали й у Держмитслужбі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді