Верховний суд США заощадив 10 мільярдів доларів Philip Morris

Вівторок, 28 листопада 2006, 13:38

Верховний суд США відмовився підтримати позивачів, які вимагали від компанії Philip Morris більше 10 мільярдів доларів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає Lenta.ru.

У 2005 році верховний суд штату Іллінойс скасував рішення попередньої судової інстанції про стягнення 10,1 мільярда доларів з виробника тютюнових виробів Philip Morris USA.

Рішення про те, що Philip Morris повинна виплатити штраф, було прийнято у 2003 році.

Суддя порахував, що компанія вводила в оману своїх клієнтів, надаючи їм помилкову інформацію про те, що сигарети з позначкою light (легкі) менш шкідливі, ніж звичайні.

Представники Philip Morris тоді заявили, що рішення суду може привести до банкрутства компанії, і подали апеляцію в суд вищої інстанції.

Варто відзначити, що у вересні 2006 року проти групи американських тютюнові компанії був поданий колективний позов з вимогою виплатити курцям сигарет light 200 мільярдів доларів.

Групі позивачів дозволили представляти інтереси всіх курців США. Колективний позов було подано проти таких компаній, як Philip Morris, R.J. Reyonlds, Brown & Williamson, Lorillard Tobacco й Liggett Group.

Влітку 2006 року Федеральний суд США наклав заборону на використання в оформленні сигаретних пачок і рекламі сигарет формулювань, що надають позитивний відтінок опису впливу паління на здоров'я. У заборонені описи входять такі слова, як low tar (знижений зміст смол), light (легкі), ultra light (надлегкі), mild (м'які) та інших. Це обмеження набуде чинності 1 січня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді