Бойко обіцяє протягом доби "розрулити" дефіцит палива на Донбасі

Вівторок, 28 листопада 2006, 15:04

Таку заяву зробив міністр палива та енергетики Юрій Бойко 28 листопада в ході брифінгу в Мінпаливенерго.

"Сьогодні ми віддаємо 700 тон. бензину "Лукойл" і ще декільком компаніям з тим щоб збити дефіцит і за рахунок державних товарних інтервенцій вирівняти дисбаланс в регіоні. Протягом доби цю ситуацію буде врегульовано", - сказав Юрій Бойко, повідомляє прес-служба міністерства.

За його словами дефіцит в регіоні виник у зв'язку з затримкою на тиждень запуску Лисичанського НПЗ з технічних причин.

"Причиною затримки були процеси пов'язані з наладкою обладнання. На сьогоднішній день підприємство працює і випускає в повному обсязі бензин А-95", - зазначив посадовець.

Міністр повідомив, що станом на ранок 28 листопада лише 180 АЗС із 6000 підняли ціну на бензин.

Він також зауважив, що за добу розбереться в ситуації і АЗС будуть працювати в тому ж ключі що і інші гравці на цьому ринку.

Коментуючи питання регулювання ринку нафтопродуктів, міністр зазначив, що прибуткова маржа для роздрібних мереж, які торгують сьогодні бензином, становить 700 грн. на тону з урахуванням сьогоднішньої ціни імпортного бензину та нафти.

"Це досить істотний дохід, який дозволяє власникам мати інвестиційну складову і виконувати всі функції включаючи оподаткування", - сказав посадовець.

Також Бойко повідомив, що зниження на 12% ціни на нафту на Лондонській біржі свідчить про спокійну ситуацію на цьому ринку.

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді