Росія звинуватила Україну в "розбодяжуванні" вина

Вівторок, 28 листопада 2006, 16:31

Міністр сільського господарства Росії Алєксєй Гордєєв заявив, що в Україні "закуповуються виноматеріали з інших держав, попросту бодяжаться, розливаються в гарні пляшки й поставляються на російський ринок".

Гордєєв відзначив, що "заходи щодо несумлінних постачальників провина в Росію повинні бути більше жорсткими".

"За наявності таких несумлінних постачальників вин, ми не даємо повноцінно розвиватися своїй виноробній галузі", - сказав Гордєєв.

При цьому міністр відзначив, що після заборони на імпорт молдавських і грузинських вин у Росії почалося зростання власного виробництва провина.

Раніше глава Росспоживнагляду Гєннадій Оніщєнко заявив, що в його відомства "все більше підстав для виключення всієї української винної продукції з обороту на внутрішньому ринку".

За словами Оніщєнко, у п'ятницю, 24 листопада, ввечері на оперативній нараді у відомстві було ухвалено рішення виключити надходження на російський ринок продукції Закарпатського винного заводу в місті Берегове.

У Росспоживнагляду "з'явилося більше підстав уважати, що на цьому заводі відбувається розлив молдавських виноматеріалів в українські пляшки", пояснив головний санітарний лікар.

Lenta.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді