Рада вирішила: міжміський та міжнародний зв'язок більше не загальнодоступні

Вівторок, 28 листопада 2006, 17:51

Верховна Рада виключила фіксований міжміський та міжнародний зв'язок з переліку загальнодоступних телекомунікаційних послуг.

За прийняття в цілому відповідного закону проголосувало 404 депутати при необхідних 226.

Даним документом вносяться зміни в статтю 62 закону "Про телекомунікації", зокрема пропонується виключити з переліку загальнодоступних послуг фіксований міжміський та міжнародний зв'язок, включити послугу універсальний доступ - підключення кінцевого обладання споживача до телекомунікаційних мереж загального користування.

Також пропонується виключити зі списку загальнодоступних телекомунікаційних послуг дзвінки з фіксованого зв'язку на мобільний зв'язок.

Нагадаємо, що даний законопроект був зареєстрований 6 жовтня 2006 року, і ініціаторами виступили народні депутати Сергій Чукмасов (фракція Соціалістичної партії) і Віталій Чудновський (Блок Юлії Тимошенко).

Даним законопроектом у операторів фіксованого зв'язку з'явилася можливість знижувати тарифи на свої послуги, що спостерігається останнім часом серед операторів мобільного зв'язку, і як наслідок розвиватися далі.

Раніше оператори фіксованого зв'язку не мали права знижувати тарифи на зазначені послуги більше, ніж на 40 % від затверджених раніше Національною комісією з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) граничних тарифів.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді