Ціни на київське житло знизяться навесні - експерти

Середа, 29 листопада 2006, 09:22

Зниження цін на квартири в Києві експерти очікують навесні. Причиною "обвалу" може стати масовий вихід інвесторів за місто. Оскільки за ті ж гроші, що у Києві коштує 3-4-кімнатна квартира можна придбати цілий будинок у 30-кілометровій зоні.

Таку думку висловив директор АН "Аякс" Борис Егізарян газеті "Сегодня".

На майбутній рік очікується божевільне зростання цін на заміську нерухомість. Як наслідок, відбудеться викид на ринок додаткових квартир із "заначек", пояснив експерт.

Цікаву версію висловив начальник управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Ерік Найман. На його думку, можливо, на ціни на житло зможуть вплинути події на суміжних ринках.

"Наприклад, в Ізраїлі вони впали на 15%, у США – на 9%. У Москві стабілізувалися, а оскільки нафта дешевшає, очікують, що і там ціни підуть вниз. Зараз всі дивляться, як буде реагувати на це український бомонд, яким там скуплено багато інвестиційних квартир", - сказав він.

Щоб відбувся обвал цін (насправді, їхнє повернення до норми), потрібно, щоб ринок нерухомості перестав бути самою дохідною сферою вкладення капіталів і очманілі інвестиційні гроші пішли на фондові біржі, як це відбувається в усьому цивілізованому світі, констатує "Сегодня".

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді