Придністров'я просить "Газпром" вважати себе російським регіоном

Середа, 29 листопада 2006, 15:19

Придністров'я пропонує Росії прирівняти його до регіону РФ в галузі цін на споживання енергоресурсів, оскільки близько 70% підприємств у самопроголошеній республіці належать російському капіталу.

Про це заявив президент Придністров'я Ігор Смірнов у ході зустрічі з козаками Чорноморського козачого війська.

За словами президента, для реалізації зазначеної пропозиції придністровська сторона звернулася до Росії із проханням розробити спеціальний закон, що дозволив би російським міністерствам і відомствам прямо працювати з підприємствами держав Співтовариства "За демократію й права народів", у яке входять, крім Придністров'я, Абхазія й Південна Осетія.

Смірнов повідомив також, що Тирасполь почав переговори з "Газпромом" з приводу укладання договору на поставки газу й розраховує на те, що поставки палива будуть здійснюватися в рахунок російського військового майна, вивезеного з республіки на територію РФ, або в порядку фінансової допомоги з боку Москви.

У Придністров'я є підстави для такої допомоги, оскільки в регіоні проживають більше 100 тисяч громадян Росії, уважає Смірнов.

За даними Придністровського республіканського банку, борг Придністров'я за російський природний газ у першому півріччі 2006 року з урахуванням пені збільшився на 29,6 мільйона доларів або на 2,2% - з 1,16 до 1,19 мільярда доларів.

Lenta.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді