Прийняття Радою переліку об'єктів приватизації на 2007 рік – помилка

Середа, 29 листопада 2006, 19:37

Проект закону "Про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації в 2007 році", прийнятий Верховною Радою у середу в першому читанні, не варто було навіть "розглядати, не те, що приймати".

Таку думку висловила народний депутат, секретар Комітету ВР з питань економічної політики Наталя Корольовська, передає Ліга.

На її думку, у законопроекті відсутній "глибокий якісний аналіз нинішнього стану об'єктів, що підлягають приватизації".

"Нема програмного стратегічного підходу, не зазначені перспективи підприємств у випадку їхньої приватизації, та й сама назва Закону говорить про його необов'язковість", - вважає депутат.

Корольовська впевнена, що даний проект закону слугує "яскравою ілюстрацією до розхожої тези про те, що держава - самий неефективний власник, який до того ж забуває про те, що приватизація не повинна бути самоціллю або просто способом поповнення бюджету".

"Одержить бюджет на наступний рік додатково 10,5 млрд., що взагалі теж проблематично, а завтра що? Хто подумав про те, як і у яких умовах будуть працювати ці 595 підприємств та їхні трудові колективи після приватизації? Адже, по суті, кінцева мета приватизації - це поліпшення життя людей. А ці об'єкти належать всьому народу України, і ми несемо відповідальність перед людьми за те, що ми приватизуємо й на яких умовах", - підкреслила секретар Комітету ВР з питань економічної політики.

Нагадаємо, 29 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації в 2007 році" N2550. За таке рішення проголосували 228 народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді