У Тимошенко "разбомбили" план приватизації від Януковича

Четвер, 30 листопада 2006, 09:57

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що коаліція відроджує корупційні схеми в сфері приватизації.

На думку Блоку, прийняття Верховною Радою закону, яким передбачено приватизувати понад півтисячі підприємств, є черговим свідченням того, що Янукович і його політичні сателіти відроджують в Україні масштабні тіньові корупційні схеми, легалізуючи них через кримінальну законотворчість.

"Сьогоднішнє прийняття Верховною Радою закону, яким передбачено приватизувати понад півтисячі підприємств, є черговим свідченням того, що Янукович та його політичні сателіти відроджують в Україні масштабні тіньові корупційні схеми, легалізуючи їх через кримінальну законотворчість", - вважають у БЮТ.

На думку членів БЮТ, включивши в один закон безпрецедентну кількість підприємств, коаліція Януковича пішла на свідомий злочин, заклавши в мега-переліку широкі можливості для тіньового виведення майна з державної власності. Переконливим свідченням цього є сума, яку планується одержати від приватизації, - 10 млрд. грн.

БЮТ вважає, що "сьогодні чесна приватизація знову не потрібна ні прем'єрові, ні його кишеньковій більшості в парламенті. Майже шістсот підприємств намагаються продати за 10 млрд. грн., у той час як одне підприємство коштувало 26 млрд. грн. ("Криворіжсталь"). Така диспропорція свідчить, що нинішній уряд та його коаліція знущаються зі здорового глузду, над державою і громадянами".

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що депутати проурядової більшості, які своїми голосами підтримали даний закон, "несуть персональну відповідальність за впровадження кримінальної приватизації, за допомогою якої збагачуються наближені до уряду бізнес-структури".

Як повідомлялося, 29 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону "Про орієнтований перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації в 2007 році".

Цей законопроект підтримали 228 з 433 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Законом передбачається приватизація 595 підприємств, за які держава планує одержати не менш ніж 10 млрд. 20 млн. 430 тис. грн.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді