Віктор Янукович на знімку в кабінеті слідчого

Понеділок, 11 грудня 2006, 17:17

Таємниця Віктора Януковича тривалий час не дає спокою народному депутату Ганні Герман. Щоб розкрити свого лідера, вона навіть написала книгу "Залізний господар", яку, за власним зізнанням, поки не наважиться видати – бо остерігається, що написане зрозуміють неправильно.

Януковича можна передати по-різному. Але днями до редакції "Української правди" потрапила фотографія, яка є дуже переконливою ілюстрацією нинішнього прем’єр-міністра.

Це те саме легендарне фото, яке висить в кабінеті слідчих Генпрокуратури у справі Щербаня, і про яке ми згадували протягом інтерв’ю з самим екс-губернатором Сумщини.

На фото зображений Янукович, його права рука лежить на плечі у Володимира Щербаня, а ліва обіймає Олександра Волкова. Останні двоє між собою є кумами. Знімок зроблено 17 листопада 2002 року.

Невимушена компанія розслабила і показала героя без маски офіціозу. На цьому фото – весь Янукович. Одяг – спортивний, без удушливої краватки. Поза видає в Януковичі людину, яка цінує справжню чоловічу дружбу.

Компанія, в якій він сфотографований – ще одна красномовна ілюстрація: Волков, Щербань, Янукович – люди однієї епохи, одного світогляду, сформованого схожими біографіями.

Щербань в минулому – завідувач чернівецької овочевої бази, Волков – київської овочевої бази, Янукович – завідувач автобази підприємства "Орджонікідзевугілля".

Потім їх шляхи перетнулися вже в політиці: Щербань був звільнений з посади донецького губернатора внаслідок війни з Лазаренком, Янукович прийшов на цю посаду після повалення Лазаренка в Києві.

Волков, будучи помічником Кучми, воював з Лазаренком як міг. Він взагалі впевнений, що Лазаренко організовував на нього замах, і аж до 2005 року їздив на броньованому "Мерседесі".

Щербань, Волков і Янукович в силу своїх посад навіть однаково люблять проводити дозвілля – всі троє є великими шанувальниками полювання.

Щоправда, ні Щербань, ні Волков не приховують, що є мільйонерами.

Янукович же декларує зарплату в 7 тисяч доларів за цілий 2005 рік і нуль копійок на рахунку в банку.

Крім того, Янукович намагається відкараскатися від старого товариша – коли його прямо в лоб запитали, чи подарував він Щербаню рушницю, прем’єр-міністр сказав, що... не пам’ятає.

Такі відповіді з успіхом проходять на допитах у прокуратурі, а журналісти, коли таке почули, просто розсміялися.

"Українська правда" спробувала дізнатися, за яких обставин було зроблено пам’ятний знімок. Олександр Волков, у якого вдома відбувалося це фотографування, не став вдаватися у подробиці, бо "це не телефонна розмова". А Володимир Щербань через свого помічника тільки передав, що то була "зустріч трьох добрих друзів"...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді