Нестор Шуфрич – людина з п’ятьма мільйонами в банку

Середа, 13 грудня 2006, 16:34

Призначення Нестора Шуфрича міністром надзвичайних ситуацій повернуло у велику політику одного з найбільш колоритних діячів останніх десяти років.

З нагоди радісної цієї події "Українська правда" оприлюднює декларацію про доходи Шуфрича, яка потрапила до редакції разом із пакетом документів, що роздавали депутатам перед голосуванням за нового міністра.

Отже, Нестор Шуфрич зареєстрований у Києві в одному з житлових будинків по вулиці Жилянській, що в центрі столиці. Розлучений.

За минулий рік мав 300 тисяч гривень сукупного доходу, з яких зарплата депутата – 132 тисячі. Отримав Шуфрич і майже 10 тисяч депутатської матеріальної допомоги. 166 тисяч склали дивіденди, виплачені Шуфричу.

За оренду (очевидно, майна) Шуфрич минулого року сплатив 115 тисяч гривень.

У власності Шуфрича перебувають земельна ділянка в 1297 квадратних метри, будинок на 121 квадратний метр, квартира площею 262 метри і гараж.

Щоправда, жодних машин на ньому не числиться – хоча самого Шуфрича неодноразово бачили на джипах "Мерседес"-кубік.

Шуфрич має внесок до статутних фондів підприємств на 34,5 тисячі, а також тримає на рахунку в банку понад п’ять з половиною мільйонів гривень.

До декларації Шуфрича додано його дипломи, де вказано, що він має спеціальності історика та викладача історії Ужгородського державного університету.

Інститут аграрної економіки Української академії аграрних наук у 2004 році присвоїв Шуфричу кандидата економічних наук.

У своїй біографії Шуфрич виклав основні віхи свого життя. Так, у 1984 році Шуфрич отримав розряд "майстер спорту" по стрільбі з луку – за два роки до того, як він закінчив школу.

Шуфрич два роки служив в армії – в Угорщині, у складі південної групи військ.

Трудову кар’єру Шуфрич почав перекладачем у торгово-промисловому підприємстві Міноборони. На дворі стояв переламний 1985 рік.

Уже в 1989 році Шуфрич став заступником директора спільного радянсько-австрійського підприємства "Текоп-Карпат".

Через два роки Шуфрич став директором радянсько-американського підприємства "Вест-Контрейд".

Наступні роки Шуфрич займався бізнесом, однак зараз, як сказано в особистій картці міністра, він "не займається підприємницькою діяльністю ні безпосередньо, ні через посередників".

Сам Шуфрич пише, що "вільно володіє" англійською, угорською і словацькою мовами. Також, за словами Шуфрича, він є автором "восьми опублікованих наукових праць, п’ять з яких – у фахових наукових виданнях".

У розділі "наявність пільг" Шуфрич пише: "не маю".

В автобіографії Шуфрич також зазначає, що нагороджений "золотим значком СДПУ(о)", орденами "За заслуги" третього і другого ступеня.

Останню відзнаку Шуфрич отримав указом президента Кучми за шість днів до виборів президента 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді