У Азарова алергія на кефір?

П'ятниця, 15 грудня 2006, 18:59

З урядом регіоналів щось відбувається. Фільтри свідомості у чиновників починають відмовляти, і "пропускають" слова і дії, які важко назвати адекватними ситуації. Яскраві підтвердження – недавнє призначення голови МНС, а також – крик Януковича на засіданні Кабміну.

Не обійшлося без "цікавинок" і при спробах внести зміни до закону про бюджет-2007, після того, як президент повернув його в Раду.

Віце-прем'єр і міністр фінансів Микола Азаров під час обговорення в парламенті президентських зауважень до бюджету видав черговий перл, яким продемонстрував незвичайність свого образного мислення.

Цитуємо неповторною мовою оригіналу : "Появляется мнение о том, что якобы существуют такие проекты, от которых нужно отказаться, и нужно экономику развивать через увеличение потребления кефира нашими пенсионерами. Я задаю себе простое питання: сколько надо кефира дополнительно выпить нашим пенсионерам, чтобы построить мост через реку Днепр?"

Вочевидь, політики з "антикризової" коаліції дуже швидко перетворилися із "соціальних захисників" у соціальних нападників – які забирають у людей кошти через податкову та митницю, а потім тратять ці гроші як їм заманеться.

Але річ не у зміні політичних масок.

Проблемою нинішніх чиновників є те, що свого часу серед них не провели достатньої антисоціалістичної агітації, і звільнили їх від порочного вибору, що залізними лещатами стискує свідомість урядовців: що робити із відібраними у бізнесменів грошима – роздати бідним у вигляді кефіру чи побудувати міст?

В той же час залучати експертів, громадськість до того, щоб визначати потреби суспільства, Азаров і Янукович і не думають, послідовно виганяючи громадські організації подалі з Кабміну.

Здається, не буде нічого дивного, якщо чіткої відповіді на питання – "чому міст важливіше за кефір?" – від головного економіста країни так і не надійде.

Продовження читайте на сайті "Економічної правди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді