Київський дерибан: 80 ділянок землі за пальчик Довгого

Четвер, 21 грудня 2006, 15:10

Якщо раніше Київська рада роздавала землю в закритих кімнатах, то тепер це робить у прямому ефірі, незважаючи на реакцію громадян і атаки опозиції. У четвер вона проголосувала за виділення 80 ділянок, навіть не пояснивши, чому і кому віддає землю.

Після того як Черновецький не зміг справитися з опозицією ні батогом, ні пряником, ні кулачною силою, ні блокадою шафами, ні оргсклом, він вдався до останнього для себе заходу – покликав на допомогу церкву.

Зранку він покликав у Київраду священнослужителів, щоб вони вигнали з Київради злих духів.

"Ми освятили зал і зараз чекаємо, коли нас запросять, щоб почати сесію з молитви", – розповів архімандрит Варсонофій і додав, що будуть молитися "за збільшення любові".

Утім, помолитися з депутатами священнослужителям не вдалося – опозиційні фракції відразу ж заблокували трибуну.

Спецзагін для Черновецького по вигнанню злих духів

Традиційна вербальна розминка у виконанні секретаря Київради Олеся Довгого, який закликав депутатів зайняти місця та зареєструватися, результату не дала.

Тоді Довгий, опираючись на сили промерської більшості, почав виконувати порядок дня – та ставити на голосування земельні питання.

Опозиція відреагувала на це традиційно – завиванням сирен. Але цього виявилося замало. Щоб якось зашкодити Довгому ставити питання на голосування, опозиціонерам довелося зламати оргскло, яким два дні тому Черновецький відгородився від залу.

Зламавши цей щит, опозиціонерам вдалося дістати руками мікрофон Довгого, але вирвати його так і не вдалося.

Довгий вправно відбивався від нападників своєю авторучкою, завдаючи нею удари по руках.

Цьому склу судилося простояти недовго

"Прошу голосувати. "За" – 68. Наступне питання номер два про передачу земельної ділянки компанії "Укртранс". "За" – 66, прийнято", – намагався Довгий перекричати депутатів і виття сирен, яке наростало з кожним голосуванням.

Лише біля трибуни їх можна було нарахувати 8. Депутати чіплялися за мікрофони та монітори, охоронці намагались їх вирвати.

Так що на якомусь етапі виявилося, що стіл президії абсолютно голий.

Раптом із залу в президію почали передавати крісло. Можливо, воно знадобилось для VIP-гостей з Партії регіонів, які перманентно майоріли за спиною Черновецького і Довгого. А, можливо, його непомітно поцупили опозиціонери.

Час від часу через президію перескакували охоронці Черновецького, щоб забрати в опозиціонерів порядок денний, із якого Довгий читав список ділянок, які винесли на роздачу.

Вперед, на абордаж. Вороги забрали цидулки Довгого

Здавалося, що голови учасників цього шоу скоро розпухнуть від звуків, які стояли в залі, коли всі раптом замовкли. З-за спин Довгого і охоронців Черновецького на перший план президії вийшов новий персонаж. Він забрав у Довгого мікрофон і спокійно заговорив до залу.

- Прошу уваги, – заговорив із президії чоловік, – Заступник прокурора Володимир Гоголь, прошу уваги, прокурор Блажівський мені доручив прийти до вас.

Виявляється, не змігши заспокоїти опозицію самотужки, мер покликав на допомогу силовиків.

"Таким протистоянням ви практично паралізували роботу органу місцевого самоврядування. Ми просимо єдине – щоб ви повернулися до закону, розпочали сесію і проводили її згідно з чинним законодавством", – звернувся Гоголь до присутніх у залі.

Зал відповів завиваннями з одного боку і оплесками з іншого.

Вісім сирен на одного секретаря

Тоді Гоголь вирішив задобрити опозицію новиною про те, що факт злочину з побиттям депутатів "закріплено".

"Ви знаєте, це тягне на 4 роки позбавлення волі, є інформація про цих осіб, їх оголосили в розшук. Так, є певні проблеми, але вона буде розслідувана", – пообіцяв прокурор під регіт опозиції і знову попросив повернутись в русло закону та провести переговори.

- Та ми вже проводили, – відрапортував прокурору Довгий

- Хіба це нормальні люди? – тут же поскаржився мер. – Робити перерву з ними, і говорити немає сенсу...

Але прокурор уперто намагався переконати опозицію. Розповідав, що прокуратура вже вивчає їхню заяву про глушіння мобільного зв'язку, і інші розгляне, якщо треба.

Стьопа Черновецький уважно стежить за порядком

Такою добротою прокурора вирішив скористатись Олесь Довгий, який раптом вигукнув: "Ось, Семинога, я ж казав, що це він, зафіксуйте будь-ласка цей факт!"

Звукова атака тривалюстю три години

Виявляється, в запалі боротьби хтось поранив пальчика секретарю Київради.

"Ви бачите, до чого доходять зловживання Семиноги – до кровопролиття, до травм!" – поскаржився Довгий під завивання опозиції.

В тій колотнечі, яка була біля трибуни Київради, важко було зрозуміти, чи справді пальця Довгому пошкодив Семинога.

Але, як виявилось, той теж отримав виробничу травму – секретар Київради поколов йому руку своєю ручкою.

Таким чином, обидва потерпілі збираються позиватися один до одного через завдані травми.

Але ними перелік постраждалих у Київраді не вичерпався .

Поки в залі чубилися депутати, коридори Київради наповнила міліція. Вони приїхали в мерію для прийняття заяви від одного з депутатів Київради, у якого нібито відібрали картку для голосування.

Крім того, за неофіційною інформацією, у мерію приїжджала і швидка допомога, але медики не знадобилися, хіба що наклеїли пластир на палець Довгого.

Тим часом поранений секретар із подвійним бажанням намагався "віддячити" опозиції.

Він з особливим натхненням наповнював коштами міський бюджет, виставляючи одну за одною земельні ділянки на продаж.

Останній бар'єр подолано. Хлопці, ховайтеся

- Ще раз ставлю питання 98 про передачу ділянки громадянці Івановій. 68. Прийнято. Питання три про передачу товариству "Рейт" земельної ділянки. "За" 70. Наступне питання. Про продаж земельної ділянки компанії "Промінвестгруп 1". Далі, питання шість про продаж земельної діяльності товариству "Аста". "За" 70.

Останнє товариство, до речі, донецького походження, отримало не одну ділянку в Києві.

- Про передачу "СК Джонсон" будівель для експлуатації на Московському проспекті. Питання 8 – про передачу земельної ділянки товариству "Укрнафта". "За" 62. Наступне питання про передачу Каменському Анатолію Володимировичу. Питання 66. Далі про передачу ділянки Оболоньжитлобуд. "За" 59 – не прийнято.

Наступне ТОВ з обмеженою відповідальністю "Мірам". "За" 60. Рішення не прийняте. Прошу переголосувати. За 66. Наступне питання про передачу земельної ділянки компанії Схід-2. За 64. За передачу земельної ділянки ТОВ "Алперо" – 66, прийнято.

Скільки б не вили сирени, Довгий на них не зважав. За ним сидів, звісивши голову, регіонал Горбаль.

Семиного, не дряпай мого секретаря!

"Профільсервіс", товариства "Еко", "Стимул", "Амарконд", "Атлантіс", Державно-експортно-імпортний банк, банк "Родовід", "Київміськбуд", ТОВ "Мрія+", ТОВ "Гран-прі" – це далеко не повний перелік щасливців, які отримали в четвер шмат київської землі або будівлю в оренду.

Дайте хлопчику пластир, скоріше

Щоб розподіл не зовсім виглядав дерибаном, у список додали школу № 47, інститут історії, інститут кібернетики, інститут ботаніки, музей Тараса Шевченка та станцію швидкої допомоги, які також отримали ділянки.

Не обійшов Довгий у "роздачі слонів" і Службу Безпеки, Департамент із виконання покарань (якому потрібен комплекс будівель), апарат Верховної Ради та міністерство надзвичайних ситуацій.

Були в ньому й окремі громадяни, які чомусь облюбували вулицю Дмитрова на Троєщині.

Загалом, Довгий оголосив більше 80 пунктів. Тригодинне завивання опозиції нічого не дало. Навряд чи допоможе їй суд, до якого опозиція збирається нести рішення Київради.

Адже єдине, чим вона можна закинути більшості, це розгляд питань без доповіді.

Черновецького суд явно не лякає.

"Ми успішно провели сесію, і за всі рішення я буду нести персональну відповідальність, і за кожне рішення я готовий буду перед вами відзвітуватися", – заявив він в інтерв'ю журналістам після завершення пленарного засідання.

Залишивши сесію, київський мер Леонід Черновецький одразу подався на зустріч до президента, який зібрав до себе місцеву владу. По дорозі він зустрів Віктора Януковича і коротко про щось із ним поговорив.

Можливо, похвалився, як із регіоналами провів успішний дерибан київської землі.

Наступне засідання Київради заплановане на 27 грудня. На цей раз предметом "шоу" стане бюджет.

Фото з сайту "Нашої України" та Анни Андрієвської

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді