Жартувати не можна заборонити або Цензура від Януковича. ВІДЕО

Середа, 27 грудня 2006, 15:53

Вже кілька днів у ЗМІ мусуються чутки про можливість відставки помічника міністра внутрішніх справ Валентина Мельника через відсутність почуття гумору у прем'єр-міністра Віктора Януковича.

"Українська правда" вирішила ще раз звернутися до цієї теми, оскільки нам стали відомі деякі з "кабінетних" подробиць цього передноворічного жарту.

Минулої середи працівники міліції відзначали своє професійне свято, з нагоди якого в палаці "Україна" влаштували офіційний концерт. Влаштували так, що в МВС, очевидно, стане менше ще на одного екс-помічника Юрія Луценка.

Кажуть, прем'єр-міністру Віктору Януковичу, що був присутній у залі, не сподобалися жарти "95 кварталу". Після чого він, за словами джерел, подзвонив новому керманичу МВС Василю Цушку і попросив "знайти і розібратися, по-чоловічому".

А все почалося зі старих радянських традицій: "Хто приїде останнім – той і хазяїн". На святі працівників міліції "хазяїном" з перевагою у хвилини дві став Віктор Янукович.

Але цей маленький укол виявився нічим у порівнянні з появою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Його привіз у своєму "троянському" авто президент Віктор Ющенко.

Більш того, саме Луценка, в якості свого радника, Віктор Андрійович запросив на сцену зачитати президентський указ про призначення нагород працівникам правоохоронних органів.

Урочисту частину з нагородженням (і з Луценком) у телеверсії концерту на каналі "Інтер" не показували, але маневр президента, кажуть очевидці, змусив Януковича побіліти. Ледь не побілів через свій "жарт" і сам Віктор Андрійович.

Коли Луценко піднявся на сцену, присутні у залі почали аплодувати. Оплески не припинилися і коли екс-міністр почав читати указ президента, натомість дехто в залі і більшість на балконі підвелися з місць і продовжували аплодувати стоячи.

Очевидно, такий номер не підняв прем'єру настрою. Перцю до свята додали хлопці "95 кварталу", чиї жарти можна назвати відвертим викликом. Чого варте "Дякуємо, що ви нас запросили", – каже Зеленський-Ахметов, "А не привели!" – відповідає йому Кошевой–Янукович.

Після того, як псевдо-Ахметов і -Янукович перекинулись ще кількома фразами, вони в якості гурту "М'яко кажучи, не ангели" виконали пісню "Юра прощай, Юра прости" з недвозначною аналогією про Луценка й іншу "помаранчеву" команду.

Хоча у телеверсії Янукович з Цушком від усього серця сміялися, однак одразу після "Юра прости" прем'єр залишив залу. При цьому очевидці стверджують, що жарти "квартальщиків" Януковича однозначно не смішили.

Джерела "Української правди" розповідають, що після концерту Янукович звернувся до Цушка з вимогою знайти відповідального за організацію концерту і вжити відповідних заходів. Вирішили, що таким буде Валентин Мельник, якому через близькість до Луценка все одно в міністерстві довго не втриматись.

Коли Мельник, знайомий Цушка по Соцпартії, вже стояв у кабінеті міністра, останньому на мобільний подзвонив Янукович з приблизними словами: "Ну, як, ти вже знайшов, хто це зробив? Як знайдеш, покарай по-чоловічому, щоб іншим неповадно було".

Тоді ж, кажуть, по міністерству пішов наказ про проведення службового розслідування, а сам Мельник написав заяву про вихід у відпустку, щоб пізніше подати рапорт про відставку.

Ведучий концерту Костянтин Стогній стверджує, що і режисер, і служба протоколу заздалегідь знали, з якими жартами виступатиме "95 квартал", а в самому МВС факт існування рапорту помічника міністра про відставку підтвердити не можуть.

Натомість, зі слів самого Василя Цушка можна зробити припущення, що довкола Мельника все ж таки пахне смаженим. У коментарі "Українській правді" міністр заявив, що його помічник "знаходиться у відпустці".

На запитання, чи піде він з МВС після відпочинку, Цушко дещо рознервувався: "Чуєш, рідний мій!.. Помічник міністра – це моє особисте рішення. Він не звільнився, він пішов у відпустку. А ви скандалісти і користуєтеся чутками!".

При цьому міністр додав, що жарти йому особисто сподобались. "І прем'єру, до речі, також", – зауважив Цушко.

Своєрідний скандал із цензурою жартів міг би стати ідеальним завершальним акордом останніх подій в українському політикумі, що частіше нагадують театр абсурду. Втім, бажано, щоб головним жартом у всій цій історії стали чутки про відставку чиновника через відсутність гумору в окремих високопосадовців.

Виступ "95 кварталу" на концерті до Дня міліції можна подивитися тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді